Akoestiek Click vloer vs Dry back vloer

Clickvloer
 1. Installatie
 • Click PVC-vloeren hebben een zwevende installatie wat betekent dat de planken niet rechtsreeks aan de ondervloer worden gelijmd. Ze worden in elkaar geklikt waardoor een losse bovenlaag ontstaat.
 1. Akoestiek:
 • Click PVC-vloeren kunnen enige geluidsabsorptie bieden vanwege de luchtlaag tussen de vloer en de ondervloer. Dit kan resulteren in een zachter loopgeluid en enig isolatie tegen geluidsoverdracht naar lagere verdiepingen.  De meeste Click pvc-vloeren die op onze webshop staan hebben zelfs een akoestische onderlaag dat loopgeluid absorbeert; geen gekraak of irritante klikgeluiden als je over de vloer loopt.
 1. Ondervloer
 • De keuze van de ondervloer kan de akoestiek beïnvloeden een geluidsabsorberende ondervloer kan het loopgeluid verder verminderen.
Dryback vloer
 1. Installatie
 • Dry back vloeren worden rechtsreeks op de geëgaliseerde ondervloer gelijmd, waardoor er geen luchtlaag ontstaat tussen de vloer en de ondergrond.
 1. Akoestiek
 • Deze vloer hebben de neiging om harder te klinken dan click -pvc omdat er minder demping is tussen de vloer en de ondervloer. Geluid kan gemakkelijker door de vloer naar de ruimte eronder overgaan. (Contactgeluid)
 1. Ondervloer
 • Bij dryback is de keuze van de ondervloer eveneens van belang. Een ondervloer met geluidsabsorberende eigenschappen kan helpen bij het verminderen van het loopgeluid
Tips voor het verbeteren van Akoestiek
 • Voeg een (extra) geluidsabsorberende ondervloer toe, ongeacht het type pvc-vloer dat je kiest.
 • Plaats vloerkleden of tapijten in de ruimte om geluid te absorberen.
 • Zorg voor goede isolatie in muren en plafonds om geluidsoverdracht te verminderen.

In het algemeen kun je met beiden typen PVC vloeren een goede akoestische ervaring bereiken, maar het is belangrijk om rekening te houden met installatie, ondervloer keuze en aanvullende geluidsabsorberende elementen in de ruimte om het gewenste akoestische resultaat te bereiken.

Vraag naar de mogelijkheden

Bent u benieuwd welke pvc-vloer u het beste kunt kopen voor uw ruimte? Wij vertellen u graag meer over de uiteenlopende mogelijkheden en voorzien u van deskundig advies. Neem hiervoor contact met ons op. U bereikt ons op 0115-745075 of door te e-mailen naar [email protected]. Wilt u uw vloer door een professional laten leggen? Ook hiervoor kunt u bij Premium Vloeren in Terneuzen terecht.